ذرت مکزیکی
مواد لازم:
ذرت: به مقدار لازم (بسته به تعداد نفرات)، مارگارين دو قاشق غذاخوري، سس سفيد
به ميزان لازم، آبليمو به ميزان دلخواه، قارچ به مقدار دلخواه (متناسب با ميزان
ذرت)، پودرآويشن: 2 قاشق چايخوري، فلفل سياه: يكسوم قاشق چايخوري، نمك: به
ميزان لازم.
طرز تهيه:
ذرتها را در بخارپز ريخته و بسته به نوع و جنس آنها صبر
ميكنيم تا دانههاي آن كاملا مغز پخت شوند (اگر بخار پز در دسترس نداريد
ميتوانيد روي يك قابلمه آب سبدي از جنس پلاستيك يا فلز قرار دهيد و با گذاشتن
در روي آن، ذرتها را بخارپز كنيد). در اين فاصله كمي از پودر آويشن را داخل سس
مايونز ريخته و خوب هم ميزنيم. نمك، فلفل و آبليمو را هم به آن اضافه ميكنيم
و سس را كنار ميگذاريم. سپس قارچها را به صورت ورقهاي خرد و به ذرتهاي در
حال پخت اضافه ميكنيم. بعد از مغز پخت شدن ذرت ، قارچ و مارگارين را به آن
اضافه ميكنيم و سپس سسي را كه از قبل آماده كردهايم، درون مواد ميريزيم.
کلمپه کرمانی
مواد لازم:
روغن جامد: 2 پيمانه، آرد سفيد گندم: 5 پيمانه، زرده تخممرغ: 2 عدد، شير
پاستوريزه: يك پيمانه، بيكينگپودر: يكدوم قاشق چايخوري، خرما 200 گرم، كنجد:
مقداري براي تزيين.
طرزتهيه:
روغن را ذوب كرده و با آرد مخلوط كنيد. زرده تخممرغها را
با همزن بزنيد. سپس همراه با شير و بيكينگپودر به مخلوط آرد و روغن اضافه
كنيد. در صورتي كه خمير شل بود، كمي آرد به آن اضافه كنيد تا خمير نرم و لطيفي
حاصل شود و به دست نچسبد.
حالا به مدت30 دقيقه به خمير
استراحت دهيد. در اين فاصله، خمير را روي سطح صافي كه آرد پاشيدهايد، با وردنه
به قطر نيم سانت پهن كنيد و با قالب گرد قالب بزنيد.
روي يكي از لايهها به
اندازه يك گردوي كوچك از مخلوط خرما (خرماها را پس از پوست كندن و هستهگيري
در گلاب خيس كنيد و با قاشق به خوبي له كنيد) قرار دهيد و دايره ديگري از خمير
را روي آن قرار دهيد و لبههاي خمير را به هم فشار دهيد تا كاملا به هم بچسبد.
براي انجام بهتر اين كار بادست خمير را پيچ دهيد و با مهر شيرينيپزي روي آن را
نقش بزنيد. كمي كنجد هم براي تزيين روي آن بپاشيد. پس از آماده شدن شيرينيها
آنها را داخل سيني شيريني پزي قرار داده و در طبقه وسط فري كه از قبل با حرارت
180 درجه سانتيگراد گرم شده، به مدت 20ـ15 دقيقه قرار دهيد تا پخته و كمي طلايي
شود.
کوکوی مرغ
مواد لازم: سينه مرغ: يكدوم پيمانه، تخممرغ: 2 عدد، پياز: 2 عدد متوسط،
زعفران ساييده: يكهشتم قاشق چايخوري، نمك و فلفل به مقدار لازم.
طرز تهيه:
مقدار تعيين شده از سينه مرغ را با يك ليوان آب و يك عدد
پياز خلال شده و نمك و فلفل بپزيد تا آب آن به خوردش برود. پس از سرد شدن،
استخوانهاي آن را جدا و گوشت آن را با چاقو خرد كنيد. حالا پياز ديگر را خلال
كرده و در روغن سرخ كنيد. تخم مرغها را در ظرفي بشكنيد و خوب هم بزنيد و كمي
نمك و فلفل به آن اضافه كنيد. سپس زعفران ساييده (كه در مقداري آب جوش حل
كردهايد)، پياز سرخ شده و مرغ خرد شده را داخل تخم مرغها بريزيد و مواد را
خوب با هم مخلوط كنيد. سپس مقداري روغن در تابه بريزيد و پس از داغ شدن، مواد
را درون آن بريزيد و اجازه دهيد تا دو طرف آن كاملا سرخ شود.
:: موضوعات مرتبط:
آشپزی وتغذیه ,
اموزش انواع مواد غذایی ,
,